Financieel

Het financiële plaatje

De werking van elke tak wordt ondersteund door geldactiviteiten (spaghettiavond, soepslag, frituur…) maar daar kunnen we natuurlijk niet alles mee dekken. Voor takweekends en groepsweekenden wordt € 20 a € 30 gevraagd. Voor een kamp betaal je € 10,00 per dag.

Het inschrijvingsgeld voor het eerste kind van een gezin bedraagt €40,00 (€32,40 verzekeringsbijdrage en €7,60 werkingsgeld). Per gezin betaalt u €6,00 Kompasbijdrage (het drie maandelijks programmaboekje). Elk bijkomend kind betaald enkel de verzekeringsbijdrage.

A-takleden betalen €46,40 lidgeld (€32,40 verzekeringsbijdrage en €14,00 werkingsgeld).

(Leiding betaald enkel de verzekeringsbijdrage: €32,40)

Financiële ondersteuning

We vinden het erg belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te kunnen genieten van zijn scoutservaringen. Maar inschrijvingsgeld, een nieuw uniform, weekends en kampen, … als je dit allemaal optelt kom je aan een aardig bedrag dat je nodig hebt om daarvan volledig te kunnen genieten. Daarom zouden we graag iedereen willen ondersteunen die niet over de middelen beschikt.

Ondersteuning kunnen we onder verschillende vormen bieden, zoals: verspreide betaling; ondersteuning door het OCMW, Scouts & Gidsen Vlaanderen en Scouts, Gidsen & Akabe Lint; …

Bij vragen over dit onderwerp kan je onderaan deze pagina de groepsleiding contacteren

Fiscale Aftrekbaarheid

Wist je dat je verschillende kosten voor de Scouts (zoals onze jaarlijkse kampen) kan inbrengen als vermindering op je belastbaar inkomen?

Voor wie?

Ouders kunnen de kosten voor de opvang van hun kinderen tot 12 jaar inbrengen als vermindering op hun belastbaar inkomen. Deze kosten kunnen dan worden afgetrokken van de belastingen.
Sinds september 2005 kan de opvang voor kinderen van 3 tot 12 jaar worden gebruikt om het belastbaar inkomen in vermindering te brengen. Sinds kort omvat dit ook jeugdverenigingen en jeugd- en sportkampen. (inclusief Scouts, Gidsen & Akabe)
Dit wil zeggen dat de kosten die gemaakt worden voor de scouts-kampen in aanmerking komen tot vermindering van het belastbaar inkomen.

Welke kosten kan ik inbrengen?

Alle kosten die gepaard gaan met “algemene” activiteiten, zoals scoutskampen of speelpleinwerking. Deze kosten zijn 100% aftrekbaar.

Wat heb ik nodig?

Om te bewijzen dat je zoon of dochter meedoet aan activiteiten van Scouts Lint is er een attest nodig.

Dit attest bestaat uit 2 onderdelen, Deel 1 wordt ingevuld door de gemeente, hierin wordt bevestigd dat we een jeugdbeweging zijn. Deel 2 wordt ingevuld door Scouts Lint zelf, we geven aan in welke periode het scoutskamp is doorgegaan. Hierop dienen volgende zaken wettelijk vermeld te staan.

• Naam & Voornaam van je zoon of dochter
  • Geboortedatum (opgelet: enkel kinderen < 12j komen in aanmerking)
  • De periode waarin je kind werd opgevangen, dit enkel tijdens schoolvakanties.
  • Het aantal opvangdagen
  • Het dagtarfief dat gehanteerd werd. Er is een maximumbedrag van 11.20 eur per dag aftrekbaar.
  • Het totale bedrag van het kamp

Na ontvangst van dit attest heb je bewijs van het bedrag dat je hebt betaald voor het scoutskamp van je kind. Het is dit bedrag dat je fiscaal in minderheid kan brengen.

Meer weten?

Wij zijn tenslotte maar een scoutsgroep en van fiscale aftrekbaarheid kennen we ook maar de basis. Als je meer informatie wil, over de praktische werking hiervan of specifieke vragen hebt, kan je altijd contact opnemen met de gemeente of de provincie.

Mutualiteiten

Elke mutualiteit draagt een steen of steentje bij aan het lidgeld of kamp van Scouts Lint,

Wij, de groepsleiding stempelen graag jullie formulieren voor of na de vergadering af. Ga niet lopen wanneer je het formulier afgeeft, maar wacht even tot ze het terug brengen, zo kunnen er geen papieren verloren gaan en heeft u in enkele minuten tijd uw formulier terug.

Hier onder vind u een overzicht van alle mutualiteiten en hun bijdragen. Je vind er ook een link naar hun webpagina.

• Christelijke mutualiteit
    • Lidgeld € 20,00 per jaar
  • Liberale mutualiteit
    • Kamp € 2,00 per nacht (max 10 nachten)
  • Onafhankelijk ziekenfonds
    • Lidgeld € 20,00 per jaar
  • Vlaams & neutraal ziekenfonds
    • Lidgeld € 30,00 per jaar
    • Kamp € 5,00 per dag (max 10 dagen)
  • Neutraal ziekenfonds Vlaanderen
    • Lidgeld € 10,00 per jaar
    • Kamp € 5,00 per dag (max 10 dagen)
  • Partena
  • De voorzorg
    • Lidgeld € 20,00
    • Kamp € 5,00 per dag (max 20 dagen)
    • Meer info

Voor meer vragen kan u steeds de groepsleiding contacteren.