Fietstocht – 25 juni

Beste iedereen,

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er op zondag 25 juni 2017 de Veros fietstocht georganiseerd. Vertrekken kan je tussen 10:00 en 13:00 uur en je kan kiezen voor een route van 20, 30 of 50km.
Welk traject je ook kiest, het brengt je via verschillende knooppunten door Lint en de omliggende gemeenten. Niet onbelangrijk om te weten je passeert gegarandeerd één of meerdere drankgelegenheden op je tocht.

We zijn er ons absoluut van bewust dat jullie hier in de omgeving reeds elk knooppunt, route of pad doorkruist hebben, daarom is het tijd om er eens wat extra in te steken.

Met een knipoog naar de ronde van Frankrijk die op 1 juli in Düsseldorf vertrekt, hebben ook wij van deze fietstocht een wedstrijd gemaakt, je hebt alvast een week voorsprong. Maar die ga je niet nodig hebben want snelheid is bij ons niet van belang, wat wel van belang is, dat is je focus want die zal je nodig hebben.

Sommigen onder jullie herinneren het zich misschien nog, anderen zullen er het bestaan niet van afweten. Maar in de jaren ’70 stond er in alle gemeenten en steden elke avond tijdens de ronde van Frankrijk een krantenleurder op één of ander strategisch kruispunt. Ook hier in Lint was het niet anders. “Het Volk” verdeelde op deze wijze, in een klein krantje, de uitslag en het klassement van de ronde. Elke avond zaten we op vinkenslag om een krantje te kunnen kopen, niet zo zeer om de uitslag van de voorbije rit, maar voor de dagelijkse cartoon die er in verscheen.

In deze cartoon met betrekking tot de ronde zaten steeds één of meerdere muizen verborgen, het was dagelijks vechten om deze als eerste te vinden.

We hebben het geluk gehad om een aantal van deze cartoons terug te vinden en zullen deze toevoegen aan het start-formulier. Tijdens of na je fietstocht kan je dan op muizenjacht jacht gaan. Deze wedstrijd belooft boeiend en leuk te worden en misschien val je na een goeie vangst wel in de prijzen. Als voorproefje hebben we er voor gezorgd dat je hieronder al eens op jacht kan gaan.

Na de fietstocht staat er nog heel wat te gebeuren in ’t Veros, ls je focus op scherp staat dan heeft de

cartoon u waarschijnlijk alles verteld.
Restaurant Houtmeuter is vandaag een feit en iedereen, dus ook wie niet deelnam aan de fietstocht, is er van harte welkom.

Wat mag u op het menu verwachten:

• stoofvlees
  • goulash geserveerd met frietjes sla en tomaat.

De opbrengst van deze dag gaat naar “verhuis&bouw”
Indien je graag komt fietsen, eten of beide dan kan je inschrijven via mail of inschrijvingsstrook. Je inschrijving voor het eten ontvangen we graag voor 18 juni ’17.

Ook als je enkel komt fietsen zou het leuk zijn om ons dit te laten weten zodat we voldoende startformulieren kunnen voorzien. De inschrijving voor de fietstocht bedraagt 2€ P.P.

Wij hopen alvast op goed weer en een massale opkomst!