Kapoenen

1. WerkingKapoenen

• Iedere zondag, behalve de eerste zondag van de maand.
  • Tijdens examenperiode van de leiding meestal avondvergaderingen.
  • Steeds van 14 uur tot 17 uur, tenzij anders vermeld staat in het kompas.
  • 5 minuten te laat? Kapoen naar achter brengen/sturen.

2. Activiteiten

• Alle leuke dingen die we gaan doen kan je in het kompas terugvinden.

3. Uniform

• Hemd niet verplicht bij kapoenen.
  • Uniform bevat: (speel)broek of rok, t-shirt en das.
  • Voor tweedehandskledij kan u terecht bij tweedehands@scoutslint.be
  • Badges: kapoenenteken, jaarkenteken en groepslintje delen we gratis uit. Dasschildje voor 1 euro bij groepsleiding. Bij de scoutswinkel kan je terecht voor het België/europa lintje, Vlaanderen en Provincie Antwerpen. Deze komen op het hemd, uitgelegd hier. Aangezien hemd niet verplicht is bij de kapoenen, kan je ze ook op Tshirt of trui naaien, maar dat is niet aan te raden.

4. Vragen/afmelden

Wij houden  over het jaar een lijst bij van wanneer welke kapoen naar de vergadering kwam, wanneer er afgemeld geweest is. Dit doen we niet om zware lijfstraffen uit te delen, maar om te vermijden dat kinderen heel weinig naar vergaderingen komen en dan mee gaan op kamp zonder dat we ze echt kennen. Het afmelden is gewoon fijn voor ons, waardoor we een beetje zicht hebben op hoeveel Kapoenen we kunnen verwachten, dus we vragen jullie om liefst elke keer dat ze niet naar de scouts komen af te melden en dat bij Asjra aangezien hij de aanwezigheidslijst aanvuld.

5. Leiding: kapoenen@scoutslint.beKapoenen_Info

6. Infobrochure

Alles wat je moet weten als nieuwe kapoen

Contacteer de kapoenenleiding